DEPREMİN ETKİSİ DARICA’YI VURDU: 2 BİNA TAHLİYE EDİLDİ, AİLELER TESİSLERE YERLEŞTİRİLDİ

Gündem 04.11.2025 - 16:03, Güncelleme: 04.11.2025 - 16:09 203 kez okundu.
 

DEPREMİN ETKİSİ DARICA’YI VURDU: 2 BİNA TAHLİYE EDİLDİ, AİLELER TESİSLERE YERLEŞTİRİLDİ

Balıkesir Sındırgı merkezli depremlerin etkisi bölgemizde sürüyor. Son sarsıntının ardından Darıca’da iki bina boşaltıldı, 15 kişi belediye tesislerine yerleştirildi. Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremler, Kocaeli bölgesinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. 10 Ağustos ve 27 Ekim 2025 tarihlerinde yaşanan 6,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından bugün yine Sındırgı merkezli 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı Gebze ve Darıca’da da hissedildi. DARICA’DA 2 BİNA TAHLİYE EDİLDİ Öğle saatlerinde yaşanan deprem sonrası Darıca Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan 4 ve 3 katlı, yan yana iki binada kolonlarda oluşan çatlaklar paniğe yol açtı. Binalarda yaşayan vatandaşlar, risk nedeniyle evlerini tahliye etti.  Darıca Belediyesi ekipleri ile AFAD’ın yaptığı ilk incelemede, yapısal hasarın ciddi olabileceği tespit edildi. Bunun üzerine her iki bina mühürlenerek giriş çıkışlara kapatıldı. 15 KİŞİ GÜVENLİ ALANA TAHLİYE EDİLDİ Tahliye edilen 2 binada yaşayan 4 aileden toplam 15 kişi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bayramoğlu Balyonos Eğitim Tesisleri’ne götürülerek misafir edildi. Vatandaşların temel ihtiyaçları belediye ekiplerince karşılanmaya başlandı. GEBZE’DE DE ETKİLER SÜRÜYOR Bilindiği üzere, 27 Ekim’deki 6,1 büyüklüğündeki Sındırgı depremi sonrası 29 Ekim sabahı Gebze Akse Sapağı’nda 7 katlı bir binanın çökmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetmişti. Uzmanlar, bölgede artçı sarsıntıların bir süre daha devam edebileceğini belirterek, riskli yapılarda yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Balıkesir Sındırgı merkezli depremlerin etkisi bölgemizde sürüyor. Son sarsıntının ardından Darıca’da iki bina boşaltıldı, 15 kişi belediye tesislerine yerleştirildi. Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremler, Kocaeli bölgesinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. 10 Ağustos ve 27 Ekim 2025 tarihlerinde yaşanan 6,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından bugün yine Sındırgı merkezli 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı Gebze ve Darıca’da da hissedildi.

DARICA’DA 2 BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Öğle saatlerinde yaşanan deprem sonrası Darıca Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan 4 ve 3 katlı, yan yana iki binada kolonlarda oluşan çatlaklar paniğe yol açtı. Binalarda yaşayan vatandaşlar, risk nedeniyle evlerini tahliye etti. 

Darıca Belediyesi ekipleri ile AFAD’ın yaptığı ilk incelemede, yapısal hasarın ciddi olabileceği tespit edildi. Bunun üzerine her iki bina mühürlenerek giriş çıkışlara kapatıldı.

15 KİŞİ GÜVENLİ ALANA TAHLİYE EDİLDİ

Tahliye edilen 2 binada yaşayan 4 aileden toplam 15 kişi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bayramoğlu Balyonos Eğitim Tesisleri’ne götürülerek misafir edildi. Vatandaşların temel ihtiyaçları belediye ekiplerince karşılanmaya başlandı.

GEBZE’DE DE ETKİLER SÜRÜYOR

Bilindiği üzere, 27 Ekim’deki 6,1 büyüklüğündeki Sındırgı depremi sonrası 29 Ekim sabahı Gebze Akse Sapağı’nda 7 katlı bir binanın çökmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetmişti. Uzmanlar, bölgede artçı sarsıntıların bir süre daha devam edebileceğini belirterek, riskli yapılarda yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.