Gebze Teknik Üniversitesi'nde Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Teknoloji 29.03.2024 - 13:22, Güncelleme: 29.03.2024 - 13:22 18372+ kez okundu.
 

Gebze Teknik Üniversitesi'nde Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Liseli gençler, “Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim”ipanelindeGTÜ Akademisyenleri ile yapay zekâya dair her şeyi konuşma fırsatı buldular.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü veT.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çayırova İlçe Halk Kütüphanesi’nin düzenlediği “Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim” konulu paneldeGTÜ Akademisyenleri Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldiler. Çayırova İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen panele Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Özgür Akgün, GTÜ Toplumsal Katkı Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Meral Elçi, akademisyen ve öğrenciler katıldı.   Genel koordinasyonu GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Fatma Karaoğlu Ceyhan’ in üstlendiği,GTÜ İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim görevlisi Dr. Yavuz Selim Balcıoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı panelde GTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tülay Ayyıldız; bilgisayarlar ve yapay zekânın matematiksel temellerindenve yapay zekâ olarak adlandırılan modellerin aslında matematiksel eşitlikler olduğundanbahsetti.Lisede öğrenilen mantık, olasılık, kümeler gibi konuların makine öğrenmesinde nasıl rol oynadıklarını açıkladı. GTÜ Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doğa Nalcı Kütüphaneciliğin geçmişten bugüne serüveninden ve teknolojinin buradaki rolünden bahsedip öğretmen ve öğrencilerin ChatGPT türevi yazılımlardan korkmadan bu araçları kullanarak da eğitim süreçlerini gayet iyi geçirebileceklerini söyledi. Ayrıca Gebze Teknik Üniversitesinde geliştirilen yapay zekâ modellerine değindi. Dr. Seyit Rıza Tiğrek ise yapay zekâyaepistemolojik olarak yaklaştı ve zekânın makinalara özgü olmadığını insan zekâsıyla üretilen algoritmaların makinalara hesaplatıldığı tanımı üzerinde durdu. Eğitim ve öğretimin geçirmesi gereken evrimden bahsetti ve yapay zekânın kullanıcısı değil üreticisi olmamız gerektiğini belirtti.                                                                                                                                                              Panelin ardından gerçekleşen soru cevap etkinliğinde öğrencilerden gelen yoğun soruları gören Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal etkinliğin uzamasını veöğrencilerin sorularına devam etmesini istedi. Panelin ardından öğrenciler mesleki ve akademik alanda sorularını direk olarak akademisyenlere ileterek kendilerinden cevap alma fırsatıda buldular.   Program sonunda GTÜ Toplumsal KatkıKoordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Meral Elçi,ÇayirovaİlçeHalk Kütüphanesi Müdürü Özgür Akgün’eişbirliğinden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.
Liseli gençler, “Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim”ipanelindeGTÜ Akademisyenleri ile yapay zekâya dair her şeyi konuşma fırsatı buldular.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü veT.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çayırova İlçe Halk Kütüphanesi’nin düzenlediği “Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim” konulu paneldeGTÜ Akademisyenleri Çayırova 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldiler. Çayırova İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen panele Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Özgür Akgün, GTÜ Toplumsal Katkı Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Meral Elçi, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

Genel koordinasyonu GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Fatma Karaoğlu Ceyhan’ in üstlendiği,GTÜ İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim görevlisi Dr. Yavuz Selim Balcıoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı panelde GTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tülay Ayyıldız; bilgisayarlar ve yapay zekânın matematiksel temellerindenve yapay zekâ olarak adlandırılan modellerin aslında matematiksel eşitlikler olduğundanbahsetti.Lisede öğrenilen mantık, olasılık, kümeler gibi konuların makine öğrenmesinde nasıl rol oynadıklarını açıkladı. GTÜ Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doğa Nalcı Kütüphaneciliğin geçmişten bugüne serüveninden ve teknolojinin buradaki rolünden bahsedip öğretmen ve öğrencilerin ChatGPT türevi yazılımlardan korkmadan bu araçları kullanarak da eğitim süreçlerini gayet iyi geçirebileceklerini söyledi. Ayrıca Gebze Teknik Üniversitesinde geliştirilen yapay zekâ modellerine değindi. Dr. Seyit Rıza Tiğrek ise yapay zekâyaepistemolojik olarak yaklaştı ve zekânın makinalara özgü olmadığını insan zekâsıyla üretilen algoritmaların makinalara hesaplatıldığı tanımı üzerinde durdu. Eğitim ve öğretimin geçirmesi gereken evrimden bahsetti ve yapay zekânın kullanıcısı değil üreticisi olmamız gerektiğini belirtti.

                                                                                                                                                            

Panelin ardından gerçekleşen soru cevap etkinliğinde öğrencilerden gelen yoğun soruları gören Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal etkinliğin uzamasını veöğrencilerin sorularına devam etmesini istedi. Panelin ardından öğrenciler mesleki ve akademik alanda sorularını direk olarak akademisyenlere ileterek kendilerinden cevap alma fırsatıda buldular.

 

Program sonunda GTÜ Toplumsal KatkıKoordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Meral Elçi,ÇayirovaİlçeHalk Kütüphanesi Müdürü Özgür Akgün’eişbirliğinden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.