Darıca'da veliler iki öğretmeni darp etti!

Asayiş 01.01.2024 - 11:01, Güncelleme: 01.01.2024 - 11:01 8121+ kez okundu.
 

Darıca'da veliler iki öğretmeni darp etti!

Olay Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu'nda meydana geldi.
 Eğitim-Sen’den yapılan açıklamaya göre, okulda görevli sosyal bilgiler öğretmeni Volkan Ayhan ile aynı okulda görev yapan fen bilgisi öğretmeni Evren Türkeri, öğrenci velisi; anne, baba ve oğulları tarafından saldırıya uğradı.  Çeşitli yerlerinden yaralanan öğretmenler, hastaneden darp raporu alarak şikayetçi oldu. Yaşanan olayın ardından Eğitim-Sen 2 nolu şube yönetimi bir açıklama yaptı. Sendikanın açıklaması şöyle; “Eğitim ve Bilim Emekçileri Kocaeli 2 no'lu Şube Yürütme Kurulu olarak görevi başında, okul içinde ve mesai saatlerinde öğrencilerin gözü önünde yaşanan bu şiddet olayını şiddetle kınıyoruz. Okul Müdürü Yusuf Aktaş ile yaptığımız görüşmede Kolluk kuvvetlerinin olaya geç geldiğini, olay öncesinde okula tek gelen kadın velinin daha sonra bilinçli ve taksirle ‘şiddet uygulamak için’ bir kamu alanına gelerek öğretmenlerimizi darp etmesini kabul etmiyoruz. Yaşanan bu olaya şahit olan öğrencilerimiz unutamayacakları bir psikolojik travmaya yaşamış, diğer öğretmen arkadaşlarımız şiddet olayı karşısında hem fiziksel ve hem de psikolojik travma yaşadıklarını ifade etmişlerdir. Yetmezmiş gibi şiddet uygulayan aile üyeleri de karakola gidip şikâyetçi olmuşladır. Kamu personeli devlet adına görev yapan bir konumdadır. Bu şiddet sadece öğretmenlerimize değil, ona görev veren makama da uygulanmıştır. Savcılığa sevk edilmelerini ve tutuklanmalarını talep ediyoruz. Aksi durumda öğretmenlerimizin başına bir şey geldiğinde sorumluların belli olduğunu biliyoruz."
Olay Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu'nda meydana geldi.

 Eğitim-Sen’den yapılan açıklamaya göre, okulda görevli sosyal bilgiler öğretmeni Volkan Ayhan ile aynı okulda görev yapan fen bilgisi öğretmeni Evren Türkeri, öğrenci velisi; anne, baba ve oğulları tarafından saldırıya uğradı.  Çeşitli yerlerinden yaralanan öğretmenler, hastaneden darp raporu alarak şikayetçi oldu.

Yaşanan olayın ardından Eğitim-Sen 2 nolu şube yönetimi bir açıklama yaptı. Sendikanın açıklaması şöyle; “Eğitim ve Bilim Emekçileri Kocaeli 2 no'lu Şube Yürütme Kurulu olarak görevi başında, okul içinde ve mesai saatlerinde öğrencilerin gözü önünde yaşanan bu şiddet olayını şiddetle kınıyoruz. Okul Müdürü Yusuf Aktaş ile yaptığımız görüşmede Kolluk kuvvetlerinin olaya geç geldiğini, olay öncesinde okula tek gelen kadın velinin daha sonra bilinçli ve taksirle ‘şiddet uygulamak için’ bir kamu alanına gelerek öğretmenlerimizi darp etmesini kabul etmiyoruz.

Yaşanan bu olaya şahit olan öğrencilerimiz unutamayacakları bir psikolojik travmaya yaşamış, diğer öğretmen arkadaşlarımız şiddet olayı karşısında hem fiziksel ve hem de psikolojik travma yaşadıklarını ifade etmişlerdir. Yetmezmiş gibi şiddet uygulayan aile üyeleri de karakola gidip şikâyetçi olmuşladır. Kamu personeli devlet adına görev yapan bir konumdadır. Bu şiddet sadece öğretmenlerimize değil, ona görev veren makama da uygulanmıştır. Savcılığa sevk edilmelerini ve tutuklanmalarını talep ediyoruz. Aksi durumda öğretmenlerimizin başına bir şey geldiğinde sorumluların belli olduğunu biliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mansetmarmara.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.